Volwassen / kids

Volwassen / kids

Wat doen kinderen in de les

tijdens de lessen

Het grootste deel van de les zijn kinderen actief bezig met zelfverdedigingstechnieken, valbreekoefeningen, trappen en stoten op een stootkussen, stoeispelletjes etc. Dit maakt het
een compleet lesaanbod waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Tevens wordt er gewerkt aan hun conditie, zelfvertrouwen en weerbaarheid en hebben ze ondertussen veel plezier.
 
Tijdens de lessen leert uw kind zelfverdedigingstechnieken om zich weerbaar te kunnen opstellen tegen leeftijdsgenoten of volwassenen. Bij Kids Krav Maga Tromp wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-
escalatie. Ook wordt geoefend op het beleefd en assertief aangeven van je grenzen. Door herhaling en variatie in het aanbieden van de lesstof blijven de technieken goed hangen.
 
 
 
 
Belangrijke vaardigheden voor de persoonlijke veiligheid van kinderen worden vaak niet aangeboden op vechtsporten. Denk hierbij aan omgaan met vreemden, (ongewenste) aanrakingen en pesten. Daarbij komt dat ook de technieken voor zelfverdediging vaak worden beperkt door de aard en regels van de sport. Op boksles leer je bijv. wel hoe je goed moet stoten en moet afweren. Je leert niet hoe je loskomt uit een hoofdklem of hoe om te gaan met meerdere belagers.
Bij Kids Krav Maga Tromp leren kinderen wat ze kunnen doen in welke situatie. Ze leren stoten en trappen, maar ook bevrijdingen uit benarde posities. Ook wordt er gericht geoefend op het omgaan met pestgedrag.

Volwassenen

Tijdens de les zullen de volwassenen leren hoe ze verschillende aanvallen kunnen afweren en verdedigen met behulp van technieken zoals stoten, trappen, en blokkades. 

Kracht- en conditietraining: Krav Maga vereist kracht,  en snelheid, dus de lessen zullen ook gericht zijn op fitness. 

Krav Maga is gericht op het voorbereiden van mensen op realistische gevechtssituaties, dus de lessen zullen vaak scenario’s behandelen die mensen in het dagelijks leven tegenkomen, zoals aanvallen op straat, in de auto, of in een andere omgeving.