KRAV MAGA VOOR KINDEREN

Kids Krav maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben.

kinderen-imgOok in andere situaties waarin kinderen terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, veiligheid in de vuurwerkperiode, hoe te handelen bij brand of wanneer je je ouders kwijt raakt in een menigte e.d., vinden wij het belangrijk dat een kind weet wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan, dus dergelijke situaties komen ook uitgebreid aan bod in de lessen.

We werken met verschillende leeftijd categorieën en net als bij de volwassenen met levels.

Leeftijd groep 5 t/m 7 jaar, leeftijd groep 8 t/m 13 jaar en de junioren groep 13 t/m 17 jaar.

Bij kids krav maga werken we met sub-levels en met K levels. Elke 2 maanden wordt er in de club een sub-level test afgenomen door de instructeur. Het kind krijgt na afnemen van een sub test een stempeltje in zijn/haar paspoort. Dit is een informeel moment binnen de club en bedoeld om de vorderingen bij te houden en een stukje motivatie voor de kinderen. Na 6 sublevels kan het kind opgaan voor zijn/haar K leveltest. Dit is een officiële happening waarbij ouders, opa’s en oma’s komen kijken. Vanuit Israël komt het hoofd van de kids divisie Shlomi Moyal naar Nederland om dit event te begeleiden. Het behalen van een K level b.v. van K1 naar K2, betekent dat het kind klaar is om de volgende stap te maken naar het volgende K level. Er zijn 5 K levels.

Bij de junioren vanaf 13 jaar begint het al meer op het ranking systeem van de volwassenen te lijken. Er zijn 5 junioren levels. Bij de junioren worden geen sub levels meer gehanteerd en doen de junioren 1x per jaar een leveltest voor een volgend level. B.v. van J1 naar J2.

Vanaf 18 jaar komen de jong volwassenen terecht in de volwassen groepen. Hier krijgen ze te maken met P, G en Expert levels.

Eens per jaar organiseert de IKMF Nederland het Kids Championship.

Tijdens dit championship, waaraan diverse krav maga clubs deelnemen, ligt de nadruk op het laten zien wat je geleerd hebt omdat het gewoon gaaf is om te laten zien aan je familie. Een soort demonstratie, eerder dan een wedstrijd. Kinderen passeren diverse stations waarbij ze bij elk station een andere opdracht krijgen die ze zo goed mogelijk volbrengen en daarvoor punten kunnen verdienen. De beste kinderen uit een poule kunnen een medaille verdienen voor de 1e, 2e of 3e plaats. Uiteraard krijgen alle kinderen een herinneringsmedaille. Geen wedstrijd tegen elkaar maar eerder met en voor elkaar.